Hva skal man velge?
Skal du ha hyttetoalett er det mange forskjellige løsninger på markedet. Det viktigste man må passe på når man velger toalettløsning, er å velge en som har kapasitet stor nok til å dekke ditt behov.
Sjekkliste for hyttetoalett:
-
-
- Er det innlagt strøm 230v, eller kanskje 12v solcelleanlegg?
- Er det god plass i toalettrommet? Eller ledig plass under gulv?
- Krever toalettet mye arbeid ved tømming?
- Hvor mange personer skal benytte toalettet per døgn?
Disse tingene må tas med i betraktningen når en skal velge riktig hyttetoalett. Advisor West har lang og god erfaring med de forskjellige løsningene som finnes på markedet, og kan hjelpe deg med å velge riktig toalett for ditt behov, -og som passer for din hytte! Ta kontakt med oss, dersom du har flere spørsmål rundt valget av hyttetoalett.
Biologisk toalett
Biologiske toaletter trenger hverken vann eller strøm for å fungere, og kommer i mange forskjellige størrelser. Biologiske toaletter deles inn i to hovedgrupper. Store, som har beholder for avfallet under hytta. Og små, hvor alt er på ett plan. Ulempen med de små toalettene er at en ikke får skikkelig fullkompostering, noe som kan gjøre tømmingen mindre delikat. På de store toalettene blir avfallet fullstendig kompostert, og dertil lettere å tømme.
I tillegg har man biologiske separasjonstoaletter, som skiller mellom fast avfall og urin. Urinen blir sendt ut i en drensgrøft. Mens fast avfall havner i beholder. Separasjonstoalettene avgir mindre lukt enn andre biologiske toaletter. Men god lufting er uansett viktig i alle rom med biologiske toaletter.
Forbrenningstoalett
Det finnes modeller som går på strøm (230V) og modeller som går på strøm og gass. På sistnevnte rekker det med et solcelleanlegg på 12V. Et forbrenningstoalett brenner opp avfallet ved høy temperatur slik at restproduktet blir til ren aske. Alt dette skjer inne i toalettet, og en skål taes ut for å tømme asken. Selve forbrenningen tar ca 60 minutter, avhengig av modell. Forbrenningstoaletter er relativt enkle å installere.
Vanntoalett og vakuumtoalett
Vanntoalett og vakuumtoalett krever litt vann – enten innlagt, eller et eget vannsystem. Alle toaletter som bruker vann er søknadspliktig til kommunen. Vakuumtoalettet er litt mer vannbesparende enn vanntoalettet, og sørger for lite biorester som komposteres.
Det finnes også tørrklosetter og kjemikalietoaletter, disse benyttes primært som avlastningstoaletter feks. til nattbesøk hvor man har utedo.